Kişiye Özgü Beslenme Danışmanlığı

Beslenmenin sağlıklı bir yaşamı etkilediği ve hayatımızdaki en önemli etmen olduğu bilinmektedir. Sağlık giderlerini azaltılmasının, verimli bir iş gücü ve motivasyonu artırmanın etkili yöntemi koruyucu sağlık hizmetleridir. Kurumsal beslenme danışmanlığı ile hedef hastalıkların önlenmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi dolayısıyla iş gücü kayıplarının önlenmesi, daha verimli ve pozitif iş ortamının sağlanmasıyla iş verenler tarafından çalışanları için sağladığı en etkin koruyucu sağlık hizmetinden yararlanmalarıdır.

  • OBEZİTE HASTALARINDA BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • SAĞLIKLI KİLO ALMA VE BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • KİLO KORUMA DİYETİ
  • SPORCULARDA BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • HASTALIKLARDA BESLENME (KALP HASTALIKLARI, DİYABETTE BESLENME) DANIŞMANLIĞI
  • GEBELİK VE EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • ÇOCUKLUK ÇAĞI VE ADÖLESAN DÖNEMİNDE BESLENME DANIŞMANLIĞI
  • GIDA İNTOLERANSINDA BESLENME DANIŞMANLIĞI

Kurumsal Danışmanlık

Beslenmenin sağlıklı bir yaşamı etkilediği ve hayatımızdaki en önemli etmen olduğu bilinmektedir. Sağlık giderlerini azaltılmasının, verimli bir iş gücü ve motivasyonu artırmanın etkili yöntemi koruyucu sağlık hizmetleridir. Kurumsal beslenme danışmanlığı ile hedef hastalıkların önlenmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi dolayısıyla iş gücü kayıplarının önlenmesi, daha verimli ve pozitif iş ortamının sağlanmasıyla iş verenler tarafından çalışanları için sağladığı en etkin koruyucu sağlık hizmetinden yararlanmalarıdır.

Kurumsal beslenme danışmanlığı ile:

  • Kişiye özgü beslenme danışmanlığı: çalışanların iş motivasyonunu düşürmeyecek şekilde iş yerinde verilen birebir diyetisyen hizmetidir.
  • İhtiyaca göre belirlenen birebir ve toplu beslenme eğitimleri ile atölye çalışmaları

Yemekhane hizmeti ve toplu yemek üretimi yapan firmalar için ayrıca;

  • Menü planlama, satın alma, standart tarifelerin geliştirilmesi dolayısıyla maliyet israfını önlemek
  • Yemekhane çalışanlarının hijyen, sanitasyon eğitimleri ve uygulamaları içerir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bitkisel çaylar zayıflatır mı?
Bitki çaylarından metabolizmayı hızlandırma, ödem atma ya da bağışıklığı güçlendirme gibi durumlar için yararlanırız. Ancak hiçbir çay mucizevi değildir ve bitki çayı içmek bizi zayıflatmaz. Özellikle düzenli ilaç kullanan bireylerde besin- ilaç etkileşimi olabileceğini hatırlatarak tüketimine dikkat etmeleri gerekir.
Sağlıklı zayıflamak için hangi diyeti yapmalıyım?
Beslenme parmak izi gibidir. Dolayısıyla kişiden kişiye göre değişir. Kişinin beslenme programı oluşturulurken yaş, cinsiyet, hastalıklar gibi birçok etmen diyet türünü seçme konusunda önemlidir.
Kısa sürede çok kilo vermek istiyorum. Bu mümkün mü?
Kısa sürede aç kalarak tartıda eksi görürsünüz ancak bu yağ olmaz vücudumuzdan su ya da kas kaybına sebep oluruz. Dolayısıyla sağlıklı bir şekilde birden çok kilo veremeyiz. Diyet bir süreçtir ve sabırla ilerleyip sonunda o güzel hedefe sağlıkla ulaşmak gerekir. Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın.
Öğün yerine geçen shake kullanmak sağlıklı mı?
Böyle bir beslenme tarzı sürdürülebilir değildir. Bunun yanında gün içerisinde aldığınız kaloride oldukça düşük olacaktır. Sizde halsizlik, yorgunluk gibi durumlara neden olabilir. Yeterli ve dengeli beslenemediğiniz için kas kayıpları da görülecektir. Kas kaybı demek ise metabolizmamızın yavaşlaması demektir. Ayrıca bu tür ürünler karaciğer enzimlerini olumsuz etkilemektedir.
Günlük su tüketimim ne kadar olmalı?
Günlük su tüketimini pratik olarak kilogram başına 30 ml olarak düşünebiliriz (bir kişi 60 kg ise: 60*30= 1800 ml). Ancak bazı hastalıklar, hava sıcaklığı ve bireysel faktörler vücudumuzdan sıvı atımını artırabilir. Dolayısıyla en doğru tespiti idrar renginizi değerlendirerek yapmalısınız. İdrar renginin açık olması yeterli sıvı tükettiğimiz anlamına gelir.
Diyet lifi nedir?
Diyet lifi bağırsak hareketliliğini artırarak kabızlık problemini önler. Ayrıca kan yağlarını düzenleyerek kolestrol düzeyinin azalmasına yardımcı olur. Dolayısıyla kalp sağlığımız için de önemlidir. Tam tahıllar, sebze ve meyveler, kurubaklagiller lif açısından zengindir.
Ekmeği kestim ama yine de zayıflayamıyorum. Ne yapmalıyım?
Aslında ekmek bizim suçladığımız gibi kötü değildir. Doğru miktarda ve türde (tam tahıl, tam buğday) tercih edildiğinde tokluk süresini uzatmaya yardımcı olur. Kan şekerimizi dengede tutmamıza yardımcı olur.
Kilo vermem durdu. Ne yapmalıyım?
Kilo verme sürecinde bazen böyle durumların yaşanması normaldir. Burada biraz sabır gerekebilir. Aynı zamanda beslenmemizde bazı değişiklikler yaparak ilerlemek gerekir. Mesela kahvaltıda farklılığa gidin. Bazı günler yumurtalı bir kahvaltı bazı günler, yulaflı meyveli bir kahvaltı yapın. Su tüketiminizi artırın. Egzersiz düzeninizi değiştirin. Sonucunda hedefe adım adım yaklaşmaya devam etmiş olursunuz.
Diyette mucize besinler var mı?
Maalesef hiçbir besin direk sizi zayıflatamaz. Beslenmemizin sağlıklı ve dengeli olması, porsiyon kontrolü ile ilerlemek sizi zayıflatır.
Kilo alamıyorum. Yemek yemek istemiyor canım. Ne yapmalıyım?
Obezite gibi zayıflıkta bir sağlık problemidir. Beslenmeyi kendimiz için, sağlığımız için ve hastalıklardan korunmak için yapmamız gerekir. Öğünleri atlamadan, hacim olarak düşük, içerik olarak temiz ve kalori olarak yüksek yiyecekler öğünlerde tercih edilmelidir. Kilo almak adına fastfood ya da cips gibi yiyeceklere yönelmemelisiniz. Sadece kilo almak değil, sağlıklı kilo almak çok daha önemli.
Gebelik dönemindeki kabızlık nasıl önlenebilir?
Sıvı tüketimi artırılmalıdır. Lifli besinler dediğimiz; kurubaklagiller, tam tahıllar, sebzeler ve meyveler beslenmeye yeterli miktarda eklenmelidir.
Gebelikte bitki çayı tüketilebilir mi?
Yanlış bitki çayı tercihleri, düşük ya da prematüre doğumlara neden olabilir. Dolayısıyla bitki çayı tüketimi sınırlandırılmalıdır. Gebelikte tüketim miktarına dikkat ederek tüketilebilecek bitki çayları: kuşburnu, turunçgil ve bazı meyve çayları.
Anne sütünü artıran bir besin var mıdır?
Anne sütünü artıran en önemli etmen sık sık bebeğinizi emzirmeniz, dengeli ve sağlıklı bir tabak oluşturmanız ayrıca sıvı tüketiminizi artırmanızdır. Bu dönemde yapılan en büyük hatalardan biri tatlıların anne sütünü artırdığı algısıdır. Ancak bu doğru değildir ve anne sütünün kalitesini de düşürür.
Emzirme döneminde zayıflayabilir miyim?
Emzirme ile birlikte hem süt kalitesinin yeterli olması hem de haftada daha az da olsa kilo verimi olabilir. Ancak bu sürece girmeden önce en az 2 ay beklenmesi gerekir. Ardından sağlıklı bir zayıflama süreci başlayabilir.
Bebeğime anne sütü veriyorum. İlk 6 aylık süreçte su da vermeli miyim?
Anne sütünün yaklaşık %80’ den fazlası sudur. Dolayısıyla bebeğin ihtiyacını karşılamaktadır. Bebeğin mide kapasitesi küçük olduğu için anne sütü tercih edilmesi, anne sütünden daha çok yararlanmalarını sağlar.
Bebeğime 1 yaşından önce hangi besinleri vermemeliyim?
Bebeklerin böbrekleri 1 yaştan önce tam gelişmediği için bitki çayları, tuz ve tuzlu yiyecekler verilmemelidir. Şeker ve şekerli yiyecekler besleyici bir içeriği olmadığı için ve büyüme-gelişmeye faydası olmadığı için verilmemelidir. Bal, inek sütü ve bakla alerjen içeriğinden dolayı yine 1 yaş öncesinde verilmemelidir.
Bebeğim ek gıdaya geçti, nelere dikkat etmeliyim?
Enerji ve içerik bakımından temiz ve zengin yiyecekler tercih edilmeli. 6.aydan başlayarak önce 1 tatlı kaşığı ardından miktar artırılarak devam edilmelidir. 6-12 aylık dönemde ise anne süte de alıyorsa 3 kez, almıyorsa 6 kez ek gıda verilmelidir.
Çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıl kazandırılır?
Öncelikle yemek yemenin sıkıldığı için ya da canı istediği için değil bir ihtiyaç olduğu çocuğa öğretilmelidir. Çocuğunu yemeğini kendinin yemesine izin verilmeli ve yemek önüne konduktan sonra 20 dakikadan fazla zaman geçmesine rağmen yemiyorsa yemek kaldırılmalıdır. Çocuk tabağındakileri bitirmesi için zorlanmamalı, bunun olmaması içinde tabağına yemeği makul miktarlarda koymaya çalışılmalı.
Çocuğum yemek yemiyor, iştahsız. Ne yapmalıyım?
İştahsızlığın nedeni araştırılmalıdır. Yemek saatlerinde çocuğun dikkatini dağıtacak televizyon, tablet bulunmamalıdır. Yemek aralarında iştahını kesecek çikolata, şeker gibi atıştırmalıklar verilmemelidir. Eğer bazı besinleri tüketmesi konusunda problem var ise o besin farklı formatlarda sunulmalıdır ( ıspanak yemiyorsa ıspanaklı omlet gibi)
Egzersizimi aç karna mı yapmalıyım tok karna mı?
Egzersizi sabah aç karna yapmanız ya da öğünlerden sonra yapmanız aslında sizin alışkanlığınıza bağlı. Eğer sabah aç karna yapmak istiyorsanız egzersiz öncesi örneğin sade bir kahve yanında kuru meyve ve fındık (kişiden kişiye göre değişir) tüketip egzersize başlamak performansınızı da artırır. Egzersiz sonrasında protein ve karbonhidrat tüketerek kas kütlenizi korumalısınız. Gün içerisinde egzersiz yapacaksanız ana öğünlerden 2-2.5 saat sonra ya da ara öğünlerden yaklaşık 40 dk sonra egzersiz yapabilirsiniz.
Protein tozu kullanırsam daha çok kas yapar mıyım?
Egzersiz sonrasında yeterli ve dengeli beslenerek yeterli proteini almak mümkündür. Protein ihtiyacımız 1 g/gündür. Profesyonel sporcularda ise bu ihtiyaç 1.5 g/gün’ e çıkar. Dolayısıyla gereksinim artar. Eğer günlük beslenme ile protein ihtiyacı karşılanamıyorsa protein tozu eklenir. Spor yaparken daha çok kas yapayım diye protein tozu da kullanıyorsanız, bu vücudunuzda fazla protein alımına neden oluyorsa her fazla besin ögesi gibi proteinde vücudumuzda yağ olarak depolanır. Bunun yanında karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir.
RANDEVU İÇİN

+90 535 846 15 65

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

ADRES

Küçükbakkalköy Mahallesi, Vedat Günyol Caddesi, Defne Sokak No: 1
Flora Residence, Kat: 7, Daire: 705
Ataşehir/İstanbul

İLK SİZ HABERDAR OLUN

E-Bültenime katılarak yeni yazılarımdan ve kampanyalardan ilk siz haberdar olabilirsiniz.

* Gizlilik Beyanını ve KVKK Politikasını kabul ediyorum.

© 2021 DİYETİSYEN MEVHİBE ERKEK
TÜM HAKLARI SAKLIDIR. 

Web tasarım